Wist je dat…. Wij mensen ongeveer 3 maanden nodig hebben om ons iets eigen te maken? Of het nu om werken, sporten of voeding gaat. Wij hebben gemiddeld genomen 3 maanden nodig om het ons helemaal eigen te maken en het als een nieuwe gewoonte zien.

Wist je dat & gewoontes

Wij heel veel dingen doen uit gewoonte. Wij hebben ooit iets zo geleerd en blijven dit dan ook doen. Het is heel moeilijk om geleerde dingen af te leren. Dat kost veel tijd en doorzettingsvermogen. Het zal dan ook niet altijd even makkelijk gaan. Dit geldt voor alles. En zeker voor voeding.

Voeding

Denk je wel eens na als je eet? Ik durf te wedden dat je meestal niet nadenkt en dat is maar goed ook, want anders had je er een dagtaak aan. Maar als jij een doel voor ogen hebt dat je kunt bereiken door je voeding aan te pakken, dan moet je juist wel gaan nadenken over je eten. Je zult dan dingen moeten gaan veranderen om je doel te bereiken. Wil je afvallen of spiermassa bijkomen dan moet je slimmere en gezondere voedingskeuzes gaan maken. En dan zul je dus af moeten van je minder gezonde gewoontes. Dit zal niet over 1 nacht ijs gaan.

Hulp

Als je je gewoontes wilt veranderen weet dan dat er altijd professionals te vinden zijn die je hierbij kunnen helpen. Je hoeft het niet alleen te doen. Mag natuurlijk wel, maar met een professional aan je zijde is de kans van slagen vele malen groter. Vaak bieden zij programma’s aan van 3 maanden of langer. Zoals je hebt kunnen lezen is dit niet zonder reden.

Wist je dat ik een programma van 4 maanden heb om je te helpen naar een gezonde leefstijl? Om het tot een succes te maken is het wel belangrijk om het programma helemaal te volgen. Dit geldt voor alle programma’s die alle professionals aanbieden. Mocht je er toch voor kiezen om vroegtijdig uit een programma te stappen dan mag dat natuurlijk. Maar dan moet je sterk in je schoenen staan om niet terug te vallen in je oude gewoontes.

Hoe dan ook….

Je gewoontes veranderen kost tijd en doorzettingsvermogen. En zal met vallen en opstaan gaan! Maar ga door, geef niet op en het zal de moeite waard zijn! En lukt het niet alleen, schakel dan hulp in. Genoeg mensen die je kunnen en willen helpen.