Slim with Food bestaat al een aantal jaar (sinds 2016) en ik doe dit werk met heel veel liefde. Het geeft mij voldoening EN een energiesboost als ik zie dat mijn klanten resultaat behalen. En dat zonder allerlei diëten (die gouden bergen beloven), maar gewoon door ‘normaal’ te eten.

Zoals jullie weten werk ik ook nog parttime in het zwembad als zwemonderwijzers. Ook dit is geweldig werk. Kindjes doodsbang zien binnen komen en dan zien groeien in het water, met uiteindelijke doel; hun zwemdiploma. En in de zomer (als we die wel hebben) buiten toezicht houden in ons mooie buitenbad. Wat me daar wel op valt (en dat maakt me verdrietig en boos tegelijkertijd) dat er steeds meer volwassenen & kinderen zijn met een maatje meer.

Nu is daar op het eerste moment niks mis mee. Niemand hoeft van mij slank te zijn en maatje S te hebben (heb ik ook niet), maar wat als dat maatje meer een jaar later nog een maatje meer wordt. En daarna nog eentje meer, en nog eentje, en nog eentje?

En zo zijn ze in een paar jaar heel veel maatjes meer en is het einde zoek.

De makkelijke weg is dan: accepteren, jezelf en je lichaam omarmen en door gaan zoals je nu doet. De moelijke weg is; je leefstijl aanpassen en ombuigen naar een gezonde leefstijl. Zal dit een makkelijke weg zijn? Hell No! Het zal een weg zijn met vallen en opstaan. En met de nodige tegenslagen. Maar het zal zeker weten de moeite waard zijn.

Helemaal als je dan een voorbeeld wordt voor anderen. Voor je kinderen, je partner, je familie/vrienden/kennissen. Als je die voorbeeldrol hebt dan kun je levens van anderen positief gaan veranderen. En dat zal jezelf uiteindelijk een nog beter gevoel over jezelf geven.

Wat ik eigenlijk wil zeggen:

Denk goed na wat voor een voorbeeld jij wilt zijn. En wordt dat voorbeeld!

Stay Healthy & stay safe.